Devil's Food Cake

 Direniş hala devam ediyor, kimse geri adım atmıyor. Bakalım nereye varacak bu işin sonu? Tatlı yiyelim tatlı konuşalım deyip direnişe bir tatlı tarifi ile son vermek istiyorum. Yunanistan Gezisi sırasında Carrefour'dan aldığım Devil's Food keki nihayet yaptım ve fotoğrafladım. Yoğun çikolatalı kek, çok çikolata sevenler için harika bir tat:=) 

Malzemeler:

  • Bir paket Betty Crocker hazır kek karışımı
  • 3 yumurta 
  • 250 ml su
  • 6 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 paket krema
  • 200gr çikolata
Yapılışı:
Hazır kek karışımının üzerinde yazan yumurta, su ve yağe ekleyin ve mikser ile çırpın. Yağlanmış kelepçeli yuvarlak tepside pişirin. Kek soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün. Geniş bir cezvede kremayı kaynatmadan ısıtın, içine çikolatayı küçük parçalara bölerek atın ve iyice homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin arasına 3-4 yemek kaşığı kadar sürün, kekin üst katını kapatın. Geri kalan çikolatalı karışımı üstüne yayın. Buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Sonra da booool çikolatanın tadına varın. Afiyet olsun




3 yorum

  1. muhteşem bir tat..
    denedim biliyorum..
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Boşuna TOSUN olmuyor insanlar..

    YanıtlaSil
  3. Ben niye görmedim bunu hem de böylesine çikolata seven biri olarak :) Kısmet değilmiş ne diyelim afiyetler olmuştur eminim ellerine sağlık, Sevda sana da aşkolsun insan bir parça getirir :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.