Bir fotoğraf çekim hikayesi

 Bu yazımda bir fotoğraf çekim hikayemi anlatacağım. Çekime konu olan ise ördek başı renginde omuzları hareketli bluz. Burda dergisinin Temmuz 2013 sayısında yer alan bu bluzun omuzları döndürerek dikiliyor. V yakalı bluzun duruşu çok güzel, dikilişi de çok kolay. Omuzlar döndürüleceğinden ön parçayı iki kat olarak çalışıyorsunuz böylelikle kenarlar bu iki kat arasında kalarak gözükmüyor. Önden hareketli bluzda sanki arkada kapşon varmış gibi duruyor. Ben sevdim, gören herkesden de olumlu görüş alan bluzu yapmak isteyenlere ufak bir not: yaka çok derin daha kapalı çalışabilirsiniz.

 Fotoğraf çekimi öncesi tuvalette son hazırlıklar tamamlanır. Saç düzeltilip, ruj tazelenir. Aynadan genel görüntüye son bir bakış atılır. Tamam fotoğraf çekimine hazırım.
 Fotoğraf çekimi yapılacak alana -ki bu alan işyerinin terasıdır- gitmek üzere asansör çağrılır. 
 İşte fotoğraflarımın çoğunun çekildiği duvarın önündeyim. Biraz bu yandan çekileyim, biraz da şu yandan. Ayy gözümü kapattım, elimi nasıl yapsam, nereye koysam, ayağım yamuk mu oldu? Çek çek Sevdacığım, bir de şöyle çek:=)  
 Dikkat çekilmek istenen kıyafete odaklı, önden, arkadan  fotoğraflar çekilmiştir. İşlem başarıyla gerçekleşmiş, bir çekimin hikayesi de burada bitmiştir...
Bluz: ben diktim / Etek: Fabrika (eski) / Ayakkabı-saat: Koton / Gözlük: RayBan Çanta: Togo (eski)

22 yorum

  1. canım benim süper görünüyorsun her zaman ki gibi...maşallah...fotoğraf çekimine gelince hiç sıkıntı yok..ben hep burdayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, seni seviyorum güzel arkadaşım...

      Sil
  2. canım, dün aynı bluzu ben de dikmeye çalıştım. ama başaramadım. dediğin gibi yakayı ve kol altlarını kapattım birazcık. ama şuan hatamı anlıyorum. çünkü ben hem arkayı hem önü 2 kat yaptım, ve nasıl döndürüleceğini anlamadım. nasıl döndürdüğünü anlatabilir misin??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaka ve kolları dikip omuz başlarını açık bırakın. Ön tarafın yaka kısmının omuz kenarını, kolun tarafına koyun, kolun omuz kısmını yakanın tarafına gelecek şekilde çevirin, içten dikin. Umarım anlatabilmişimdir:=)

      Sil
    2. dün sonunda bitirebildim bluzu. yarın bloğa koyacağım. tekrar baktım dergiye, aslında yanlış yapmamışım her iki yönüde iki kat diyor. ama dikiş anlatımı çok kötüydü, uğraşa uğraşa bitirdim...

      Sil
  3. necla hanım işe mi başladınız? ya da çalışıyordunuz da ben mi kaçırdım? eda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda hanım, yaklaşık 16 yıldır çalışıyorum. Bir yerlerde kaçmış sanırım olsun:) Sevgilerle...

      Sil
  4. Neclacım bluza bayıldım, dikişide harika ama kumaş su gibiymiş
    bu rengi çok severim zaten
    çok güzel şık bir ofis kombini olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sağol, kumaşı ben de çok severek aldım. Kumaş pazarında böyle güzel parçalar arada düşüyor, hiç kaçırmıyorum:=)

      Sil
  5. hah ha çok eğlenceli çek Sevda çek :)

    YanıtlaSil
  6. necla hanım ben de 17 yıldır çalışıyorum, 2 kızım var biri henüz 14 aylık, dikişi çok seviyorum, ben de bişiyler yapmaya çalışıyorum, pratikten, çünkü dergilerden okuduğumu anlamıyorum... ama zaman çok zor ayırabiliyorum, siz de çalışıyorken bu kadar şey üretmeniz hayranlık verici... eda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda hanım, ben de pratikten başladım. Sora sora, blogları takip ede ede daha iyiye ulaşmaya çalışıyorum. Sonuçta mutluyum, severek yapıyorum. Haklısın dergilerin anlatımı çok kötü, karışık modellerden ben de zorlanıyorum. Ben de pratiğe kaçtığımdan anlamadığım yerlerde yorum getirip kafama göre yapıyorum.:=)

      Sil
  7. bluz çok güzel, bayıldım!

    YanıtlaSil
  8. yine süpersin canım, çok çok yakışmış :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Acayip güzel olmuş sizede çok yakışmış. Çok hoşsunuz. Ne giyseniz yakışıyor :)

    YanıtlaSil
  10. Niko...

    İyi ki de diktiğin parçaları canlı görme şansına sahibim. Yine çok hoş oldunn ellerine sağlık =)

    bu arada fotoğrafçıyla(sevda ablacımla) parada anlaştınız mı haha =)

    YanıtlaSil
  11. eğlenceli bir foto çekimi olmuş :))

    YanıtlaSil
  12. Benimde gözüme kestirdiğim bir modeldi ama henüz dikişe zaman bulamadım. Çok şık olmuşsunuz,güle güle iyi günlerde giyin :))

    YanıtlaSil
  13. Süper farklı bir bluz hemen dikilesi yani. Beğenmiştim. Görmek daha bir güzel yaptı işi. :)

    YanıtlaSil
  14. Süper farklı bir bluz hemen dikilesi yani. Beğenmiştim. Görmek daha bir güzel yaptı işi. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.