Bir Psikiyatristin Gizli Defteri

Çeşme'ye tatile giderken aldığım bu kitabı deniz kenarında elimden hiç düşürmedim. Bir psikiyatristin kariyeri boyunca karşılaştığı ilginç ve tuhaf vakalarını yazdığı bu kitap, çok satanlar listesinde uzun zamandır ilk 10'da yer alıyor. Severek ve ilgiyle okuduğum bu kitabı sizin de seveceğinizi umuyorum.

Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır, Dr. Gary Small da bunu gayet iyi biliyor. Psikiyatriyle ve insan beyni üstüne çığır açıcı araştırmalarla geçen otuz yıl içinde Dr. Small pek çok şey görmüş. Şimdi ofisinin kapılarını açmaya ve kariyerinin en gizemli, ilginç ve tuhaf hastalarını anlatmaya hazır.

Bu kitap bir psikiyatristin zihnine ve onun giderek gelişim gösteren mesleki yaşamına yapılan aydınlatıcı bir yolculuk. Aynı zamanda bu branşın ve daha önce görülmemiş, tanısı koyulmamış çeşitli akıl hastalıklarının perde arkasına da bir bakış... Kitabı okurken kendinizi, bizi insan yapan şaşırtıcı tuhaflıklar üstüne düşünürken bulacaksınız.

Sıkça komik, kimi zaman trajik ve daima etkileyici Dr. Small, sizleri kariyeri içinde Bostonun kalabalık acil servis koridorlarından başlayıp ülke elitlerinin multimilyon dolarlık kayak localarına dek uzayan bir geziye çıkarıyor. Bu gezi sırasında birbirinden tuhaf gerçek karakterleri anlatırken, bir yandan da esrarengiz histerik körlükle, penisinin küçüldüğüne inanan bir adamla, gizli sürdürülen çifte hayatlarla ve ürkütücü derecede psikotik romantik arzularla baş ediyor. Akıl hocası kendi hastası olduğunda Dr. Smallun kariyeri ve kişisel hayatı tam bir döngüyü tamamlıyor ve Smallun kimsenin zihinsel araştırmanın ötesinde olmadığını anlamasını sağlıyor; kendisinin bile...


Sayfa Sayısı: 336

***Arka kapak D&R'dan alıntıdır.***

4 yorum

  1. Psikolojik kitapları severim ben, bunu da merak ettim.....

    YanıtlaSil
  2. güzel paylaşımınız için teşekkürler okunacaklar arasına eklendi:)

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı çok okumak istiyorum. Çok severim böyle hikayeleri

    YanıtlaSil
  4. Tevafuk bu herhalde. Şu an saçımı boyatıyorum,okumak için yanımda getirmiştim. Yaklaşık 20 gündür okunmak için bekliyordu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.