Çift iğne dikişi

Çift iğneyi dikişinin bu kadar kolay olacağını bilmezdim. Gözümde ne kadar da büyütmüşüm. Aslında en zor olan kısım gidip iğneyi almak oldu:=) Nasıl kullandığıma gelirsem; çift iğne diğer iğneler gibi takılıyor ve çift iplik kullanıyorsunuz. İki ipliği aynı anda makinenin iplik yolunu takip ederek takıyorsunuz. İğnelere gelince iplikleri tek tek takıyorsunuz. İşte bu kadar sonra aynı tek iğnede yaptığınız gibi dikiş dikiyorsunuz. Fotoğraflarla da aşağıda anlattım. Umarım işinize yarar. Çift dikişi nerede mi kullanacaksınız, penyelerin, esnek kumaşların, jarselerin etek kol uç baskılarında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi farklı renk ip kullanarak dikişlerinizde küçük oyunlar  yapabilirsiniz.


Çift iğne dikişinin önden ve arkadan görünüşü de alttaki fotoğrafta yer alıyor.



4 yorum

  1. Ilk kullanmaya başladığımda elim titreyerek takmistim iğneyi. Hatta çok zorlanacagimi düşünmüştüm. Hiç öyle değilmiş. Özellikle Penye ve jarse kumaşlarda çok pratik.

    YanıtlaSil
  2. bende hep endişe ile hiç cesaret edemedim
    Zira düz dikiş dikmeye vakti bile zor buluyorum ama sen öyle bir anlattın ki öyle şevke geldim ki işten erken kaçıp eve gidip çift dikiş yapasım geldi valla ...

    YanıtlaSil
  3. çift iğneyle zigzag vs. diğer dikişleride deneyin harika oluyor ;)

    YanıtlaSil
  4. ben kullanmadim. iynelerin buyukluyu farklimi oluyor. bende mutlaka elde edeyimde buralarda varsa

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.