Aztek Desenli Elbise


Aztek çizgilerinde kumaşları seviyorum. Aslında bütün kumaşları seviyorum. Bir kumaşa dokunduğumda onu nasıl olması gerektiği hemen hayalimde canlanıyorsa o kumaşı alıyorum. Bu kumaş da öyle bir zamanda alınan kumaşlardan, hem de jarse olduğundan dikişi de kolay oldu. Daha önceden dikip sakladığım bir bluz kalıbını kullandım. Sadece elbise formunu vermek için belden şağısını hafif evaze olarak uzattım. Kol ağzında siyah renkli jarse kullanarak geniş manşet yaptım. Yoğun deseni biraz kesmek istedim. Yakayı desenin devam ettiği gibi bitirdim. 








5 yorum

  1. Desen çok güzel ben dikişten anlamam ama bu tür kumaşları dikmek hem zor hemde kolay olmalı.Karışık desen olduğu için kolaydır ama şekilleri denk getirmek ve karşılıklı olması açısındanda zordur diye düşünüyorum.Ellerinize sağlık mankeninizinde yüreğine sağlık her şey güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. çok hoş olmuş, özellikle yakaya bayıldım :))

    YanıtlaSil
  3. Yaka detayı çok hoş olmuş. Bütünü zaten güzel. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş, yaka detayı da güzel ama kol yalnız kalmış... Yakaya o detayı iptal edip siyah penyeden biye mi geçseniz acaba? Ya da siyah bir kemer mi kullansanız? ellerinize sağlık bu arada...sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedikleriniz de olurdu tabii ama özgün birşeyler yapmak istedim. kalıpların dışına çıkmak arada iyidir:=))

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.