Kahvaltı Sofrası ve Pratik Kahvaltılıklar

 Çalışan anne baba ve okula giden çocuklar olunca hafta içi kahvaltılar çok hızlı ve özensiz oluyor. O yüzden hafta sonları uzun uzadıya kahvaltı masasında oturmak, kahvaltı yaparken ailemle sohbet etmeyi seviyorum. Kahvaltılık özel şeyler hazırlamaya çalışıyorum. Bu hafta sonu da böyle yaptım. İnternette devamlı gördüğüm bir türlü denemediğim fırında patatesi ve ekmek üstü pizzayı yaptım, çocuklar bayılarak yediler. Belki bilmeyen olursa diye tarifleri paylaşıyorum:

 Fırında Patates:
2 tane iri patatesi alıp, tertemiz bir şekilde yıkayın. Alt kısmını kesmeden dilim dilim kesin. Zeytinyağı ile aralarını iyice yumurta fırçası yardımı ile yağlayın. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik serpin. Fırında 200 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)
Ekmek Üstü Pizza:
Bir kapta, doğranmış sucuk, domates, biber, kaşar peyniri, kekik, zeytinyağını karıştırıp dilimlenmiş köy ekmeklerinin üstüne sürüp, fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:=)

4 yorum

  1. En sevdiğim öğünn,afiyet olsunn :)) Patatesi ben de hiç denemedim,elma dilimi yapıyorduk,şimdi bu moda :)) çok da güzel görünüyor ama , tatilde deneyeyim barii..

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Siz hafta ici ozluyorsunuz, ben hergun ozluyorum kahvaltiyi. Cunku burada kahvalti aliskanligi yok, ve bizim kahvaltilarimiz buraya agir geliyor:)
    O dilim patatesi bende denemek istiyorum uzun zamandir ama firsatim olmadi henuz. Ailenle birlikte cok ve mutlu kahvaltilarin olsun hayatim...

    YanıtlaSil
  3. hımm mis gibi görünüyor..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. ohhhh missss afiyetler olsun:))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.