Lezzet: Türkiye'nin En iyi Yemek Sitesi

Bugün sizlere Türkiye'nin en iyi yemek sitesi olan Lezzet'den bahsetmek istiyorum.  Lezzet, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş tarafından yayınlanan web yemek dergisidir. İçeri çok geniş ve zengin olan sitede yemek üzerine her şey var. Siteden genel olarak bahsetmek gerekirse; yemek görselleri çok güzel ve canlı, o kadar canlı ki elinizi uzatsanız tabakta yer alan kurabiyelerden bir tane alabilecek gibisiniz. Web sayfası çok kullanışlı olmuş. Mesela ekranın sağ tarafında yer alan "Hızlı Tarif Rehberi" çok hoşuma gitti. Ne hazırlamak istediğinize önce karar veriyorsunuz. Kahvaltı, öğle yemeği ya da akşam yemeğinden bir seçeneği işaretletince size ne çeşit hazırlamak istediğinizi soruyor. Onu da seçtikten sonra kaç dakikalık bir şey olsun diye soruyor. Onu da seçince karşınıza istediğinize uygun bir sürü tarif çıkıyor. Birini seçip hemen mutfağa girip yemeğinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Web sitesinde mutfakta her zaman işinize yarayacak püf bölümleri var. Söyleşiler adlı bölümde mutfak alanında isim yapmış kişilerle yapılmış röportajlar var. Mutfak Okulu adlı bölümde ise fotoğraflarla anlatımlı yemek tarifleri var. Yemek bloggerların gönderdiği tariflerin yer aldığı "Sizin Bloglarınız" kısmı var. Orada da bir sürü denenmiş tarifler var. 

Sitede en çok sevdiğim şeylerden bir kısmı ise "Tarif Arama" bölümü çok güzel. Tarifin içinde yer almasını istediğiniz malzemeleri, kişi sayısını, pişirme süresini, kategorisini, hazırlama süresini yazarak arama yaptığınızda bir sürü tarif karşınıza çıkıyor. Gerisi size kalmış, birini beğenin ve kolları sıvayıp mutfağa girin. 
  Bir de tabi ki en güzel kısmı olan yemek tarifleri kısmı var ki sormayın. Ben size diyeyim 200 siz diyin 500 yemek tarifi var. Kaç tane olduğunu bilmediğim çeşit çeşit yemek, çeşit çeşit pasta, tatlı, tuzlu, kahvaltılık, iftarlık, sahurluk, davet sofraları, çocuk yiyecekleri aklınıza ne gelirse bir sürü tarifin yer aldığı kısım çok ilgi çekici olmuş. Burada ayrıca en yeni tariflerden, mevsimsel ürünlerle yapabileceğiniz tariflere, ekonomik ve pratik tariflerden Türkiye tatlarına, Dünya yemeklerinden içeceklere kadar bir sürü tarifin yer aldığı sitede gezinmek bile ağzımın suyunu aklıtmaya değdi:=) 
Daha fazla yazamayacağım beğendiğim kurabiyeyi yapmak üzere mutfağa gidiyorum, görüşürüz....


Hiç yorum yok

Yorumlarınız için teşekkür ederim.