Farkındayız, Korkmuyoruz

Meme kanseri bütün bayanların korkuluğu rüyasıdır. Dünyada her 11 dakikada 1 kadın meme kanseri nedeni ile hayatını kaybetmektedir. Türkiye'de ise her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanmaktadır. 
Meme kanserine karşı bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında Yalova Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğünün de katkılarıyla Yalova sahilinde bayanlarla birlikte aerobik, jimnastik, pilates ve stepin bir arada olduğu spor etkinliği gerçekleştirildi. 
Meme hareketin simgesi olan pembe kurdelalı "Farkındayız,Korkmuyoruz" sloganlı tişörtlerimizle sahilde müzik eşliğinde yapılan spor Yalovalıların dikkatini çekti. 
Erken teşhis hayat kurtarır deyip, meme kanserine karşı bayanların yapacağı tarama yöntemleri:
Yirmi yaş üzerindeki kadınlar, her ayın belirli bir döneminde kendi kendilerini muayene etmelidirler. Bu muayene sırasında meme dokusunda farklılık olup olmadığı araştırılır. Eğer bir değişiklik tespit edilirse derhal bir hekime baş vurulmalıdır.
Kırk yaşına gelen kadınların, kendi yaptıkları periyodik muayeneye ek olarak her yıl bir kez hekim tarafından muayene edilmeleri gereklidir. 
Elli yaşından sonra, kadınlar kendilerinin periyodik muayenelerine ve her yıl bir defa hekim muayenesine devam etmeli ve 2 yılda bir mamografi çektirmelidir.
Meme kanseri başta olmak üzere kadın kanserleri hakkında daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.









6 yorum

  1. çok güzel bir etkinlik, tebrik ederim sizleri

    YanıtlaSil
  2. cok guzel bır hareket tebrık ederım sızlerı

    YanıtlaSil
  3. çok önemli bir konu ve gerçekten güzel bir etkinlik oldu.

    YanıtlaSil
  4. Nejla hanımcım tebrik ederim çok güzel bir faaliyet...

    Arada böyle hatırlanmalara ihtiyacımız var, harala gürele çalışmaktan kendimizi unutuyoruz. Teşekkür ederiz.

    Sevgielr...

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler arkadaşlar....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.