Nefes ve Etkili Beden Kullanımı


Bumerang Deneyim Günleri kapsamında Dialog Anlatım İletişim Merkezinde Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Koreograf olan sevgili Yeşim ALIÇ tarafından verilen Nefes ve Etkili Beden Kullanımı hakkında 10 şanslı blogger 5 saati geçen bir eğitim aldı. Bilin bakalım bir tanesi kim:=)))
Nefes almanın da eğitimi mi olur? Nasıl yani şimdi ben nefes almıyor muyum? Bugüne kadar aldıklarımız nefes değil mi?  Bak bak alıyorum veriyorum, hatta içimde de tutuyorum! Dediğinizi duyar gibiyim. Durun bir hele önce arkanıza yaslanın, göğsünüzü şişirmeden akciğerlerinizin her tarafını oksijenle doldurun, dikkat karnınızı şişirmek yok! Bu arada yukarıya kalkmış olan omuzunuzu diğer omuzunuzla aynı seviyede tutun, boynunuz gövdenizin içine girmişse çıkartın. Ya omurganız nasıl? Notre Dame'ın kamburu olmuşsunuz da haberiniz mi yok!

İşte bu sorularınıza en iyi yanıt verilen bu eğitim ile bizlere anlatıldı. Uygulamalı olarak nefes alıp verme sırasında vücudumuzun alacağı şekil gösterildi. Sizlere buradan bunları anlatmayacağım, sonuçta bunun eğitimini almış, eğitim veren insanlar var iken ben sizlere yaşadığım deneyimi geçirdiğim güzel saatleri anlatacağım.
 İlk önce eğitmenimiz sevgili Yeşim Alıç'tan bahsetmek istiyorum. O bir dünyalar tatlısı, o bir işini seven, espirili ve incecik bir hatun... 5 saat değil 15 saat konuşsa sıkılmadan dinleyebilirim.
İkinci olarak da katılan diğer arkadaşlar. Hepsi alanında uzman, konularına hakim hepsi de kendi kategorisinde başarılı bloggerlar. Bloglarına göz atmak isterseniz:
 
Hepsi ile tanışmak çok güzel. Bumerang sayesinde sanal alem ete kemiğe büründü. Yeni yeni dostluklara yelken açıldı.Teşekkürler Bumerang...
 

7 yorum

  1. O kadar güzel anlatmışsın ki ... herkesi kıskandıracaksın şekerim:))

    YanıtlaSil
  2. NE GÜZEL YAA KIZDAN VAKİT BULSAM KEŞKE ORDA OLMAK İSTERDİM NECLA HANIM SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. farklı bir deneyim olmuş senin içinde..ne güzel:))
    ama bize gösterirsin nefes almayı di mi??

    YanıtlaSil
  4. gerçekten güzel bir etkinlikti.Katılımcı arkadaşları artık takipteyim :)

    YanıtlaSil
  5. NEFES EKSERSİZLERİ ÇOK ÖNEMLİ.
    ÇOK HOŞ PAYLAŞIM TEŞEKKÜRLER.
    SEFANIZ OLSUN KIZLAR:)))

    YanıtlaSil
  6. Malla: Canımmm nasılsın?Kızının evini yerleştirebildiniz mi?
    Yasemin Uzunoğlu:tatlım kızın daha küçük ama gene de ufak tefek kaçamaklar yapabilirsin:=)))
    Sevda: Evet farklı bir deneyim oldu ve blogger arkadaşları tanımak güzeldi. Nefes alma eğitimine gelirsek uzmanları varken bize söz düşmez:=)
    Hasan:Ben de takipteyim:)
    Bir kase lezzet: sağol canım:=)

    YanıtlaSil
  7. ahh keşke dikşe bile anca fırsat buluyorum ilerde inşallahh

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.