Bulgaristan Gezisi

Hafta sonu eşim ve arkadaşlarımla beraber Bulgaristan'a gittik. Her ne kadar gittiğimiz tur şirketi iyi olmasada arkadaşlarla bize her yer eğlenceli olduğundan güzel bir gezi oldu. Bulgaristan hakkında iyi kötü bir fikir sahip olduk. Gelelim turumuzun ayrıntılarına, Kadıköy'den gece 10,30 da kalkan tur otobüsüyle saat 7 gibi Bulgaristan'ın şehri Plovdiv'de olduk. Sabah saatleri otobüste yapılan kahvaltıdan sonra sisler içerisinde Plovdiv eski adıyla Filibe şehrini gezmeye başladık. Rehberimiz orada yaşayan bir Türk gazeteciydi, şehir ve tarihi hakkında çok bilgiye sahipti. İlk önce Plovdiv'in en işlek caddesi Batenberg'i gezdik, sonra bu cadde üzerinde olan Cuma Camii yani Hüdavendigar Camiyi gördük. Eski şehir bölgesi, antik tiyatro ve kiliseleri gördük. Yollarda bir sürü heykellerine denk geldik. Bir tanesi yoldan geçenlere kulağını vermiş bu amcaydı. 


Plovdiv'de eski şehir turunda sokaklar ve evler Osmanlı'dan izler taşıyor.
Hayat bu işte!
Cumartesi saat 3 gibi Sofya'ya geldik. Rehberimizin eşliğinde bir saatte st Sophia ana heykelini, meçhul asker anıtı ve sönmeyen ateşi, Aya Sofya Kilisesini, Cumhurbaşkanlığı, Parlemanto binaları, Rus Kilisesini, Sofya üniversitesini ve Banya Başı Camiini gördük.
Tur sonunda yorgunluktan kendimizi yeşilliklere attık:=)
Sofya'dan Plovdiv'e geri dönüp otelimize giriş yaptık ve akşam katılacağımız Bulgar gecesi için kendimizi dinlenmeye aldık. İyi ki de almışız yoğun bir eğlence programı bizi bekliyordu. 6 kişilik dans grubu çeşitli şarkılar ve danslarla bize güzel bir gece yaşattı. Ardından otelimiz olan Princess otelin casinosunda keyifli bir kaç saat geçirdik. Sabah  kahvaltıdan sonra kayak şehri Pamporovo'ya yol aldık. Aman Allah'ım o virajlı yol beni mahvetti. Bir daha tövbe!!! Oradan Kırcaali ile gezimiz son buldu. Kırcaali'de ne gördün dersen hiç birşey!!! Tur şirketi her yer kapalıdır deyip bizi otogar'ın orada bırakınca Plovdiv'de çektirdiğim aşağıdaki fotoğraflık durum oldu:=) 

11 yorum

  1. GÜZEL BİR YER SECMİŞSİNİZ BENCE ...

    YanıtlaSil
  2. canım benim iyi eğlenmişe benziyorsunuz...
    arada sırada böyle küçük kaçamaklar iyi geliyor insana....

    YanıtlaSil
  3. bende beğendim.. suhuba bizde gidek canım ya..

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bi gezi olmuş.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar. Cok hos bir gezi olmus. Fotograflari cok begendim. Blogunuzu yeni kesfettim takipe aldim. bana da beklerim

    http://bentasindim.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
  6. Guzel bir gezi olmus, sessiz ve sakin sehirlerdi sanirim gittikleriniz? Paylasim icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir gezi olmuş,benim de eşim Bulgaristan muhaciri.Hep gitmek istiyor bir türlü kısmet olmadı.Bir gün inşallah biz de gideriz,şimdilik sizin fotoğraflarla yetinelim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. fotolar çok eğlenceli olmuş :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.