DIY:Gözler üzerimizde

 Bu sezonun trendi sembollerinden biri göz. Ünlü tasarımcılar kıyafetlerinde bol bol göz figürü kullanınca bir tane de ben yapayım dedim. Çok kolay, maliyeti çok ucuz ve size özel olan tişört boyama işi çok hoşuma gitti. sanırım bunun devamı gelecek. Nasıl yaptığımı adım adım fotoğrafladım.

 Pazardan aldığım gri tişörtün önce yakasını kesip çıkardım, daha geniş bir yakaya sahip oldum.
 Kağıda çizdiğim göz şeklini tişörtün neresinde durmasını istediğime karar verdikten sonra kumaşa renkli kalıp kalemi ile aktardım.
Göz figürünün tişört üzerinde kalın bir tabaka şeklinde durması için boyutlu boncuk boyası aldım.
Tişörtün üzerindeki çizgileri ve içini boncuk boyası ile doldurarak boyadım. Boyama esnasında tişörtün diğer tarafına boya geçmemesi için arasına karton koydum. iyi ki de koymuşum kartona bile boya geçti yoksa sırtımda da bir göz olacaktı. Bir gün boyunca ellemedim, çünkü boya dokusu kalın olduğundan ancak kurudu. 

5 yorum

  1. çok hoş olmuş:) bu yaka kesme işlemini bende seviyorum ama sonra yakadan kaçma yapıyor bazı penyeler bu boncuk boyası acaba makine de yıkanınca çıkar mı

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Oldukça pratik ve çok şık bir t-shirt olmuş .. Yakayı kesmen çok iyi olmuş, kendini daha iyi göstermiş..bende açık yakaları çok seviyorum..güzel günlerde giyy canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. süper fikir paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.