Roma Tatili Bölüm 1

Geçen hafta siz burada önceden programladığım yazıları okurken eşim ve sevdiğim dostlarımla birlikte Roma 'da idim. 3 gece 4 gün süren Roma tatilinde bol bol yürüdük, şehrin arka sokaklarında kaybolduk. Turistlerin alışveriş ettiği yerlerden uzak durduk, halkın alışveriş ettiği yerel dükkanları gezdik, alışveriş yaptık. Alışveriş dedimse de öyle aklınıza torba torba alışveriş, son moda kıyafetler marka alışverişleri gelmesin. Çünkü bizde 70 TL olan hırka onlarda 70 Euro olunca alışveriş cazip gelmiyor. Eşdeğerde bir hırkayı Türkiye'den 3'te 1'i fiyata alacaksam neden daha fazla ödeyeyim dedim ve sadece görselliğimi doyurarak gezdim. Yemeklere gelince, elbette bizim yediğimiz yerlerden daha iyileri de vardır. Sonuçta bilmeden rastgele yemek yedik. Ama iddia ediyorum bizim pizzamız, makarnamız ve de Tiramisumuz onlardan daha iyi. Hatta ben bile daha iyisini yaparım diyebilirim:=) Bir tek dondurmalarını çok sevdim. Nerede yediysem aynı tat, aynı kaliteydi. 
İnsanları çok gürültülü, yolda, metroda bağıra bağıra konuşuyorlar, ya sağırlar ya da umursamaz:=)
Bir de en çok dikkatimizi çeken çok göç aldığıdır. İtalyandan çok İranlı, Suriyeli, Hintli,Koreli ve Çinli gördük.Bütün bakkal market, hediyelik dükkanlar, sokak satıcıları onların işletmesi altındaydı.
Turizm sezonu yazın olan Roma'da Aşk çeşmesi tadilattaydı ama gene de dileğimizi tutup paralarımızı attık. Onun dışında Kolezyumun bir kısmı ve diğer tarihi kale, kiliselerde de tadilat vardı. Daha anlatacak çok şey var....Onlarda başka bölümde:=)













Hiç yorum yok

Yorumlarınız için teşekkür ederim.