2016 Saç Kesim Trendleri

Her yıl saç modellerinde ve kesimlerinde değişiklik oluyor. Bazı modeller uzun süre devam ederken bazıları tutmayıp erkenden bitebiliyor. Çok eskiden perma ne kadar tutmuştu. Herkes koyun gibi dolaşıyorken bir ara saçlar oğlan çocuğu gibi kısacık kesiliyordu. Bir ara trend uzun saçtı, herkes beline kadar uzatıyordu, uzatamayan da postiş kullanıyordu. Renklere hiç girmiyorum, o her zaman değişiklik gösteriyordu. Şimdi ise her renk saç görebilirsiniz, yeşil, mavi, turuncu, mor hatta gri....
2016 yılının saç kesim modelleri detaylarında bob ve lob saç kesimi modellerini sıkça görüyoruz. Aslında 2015 yılının en popüler trendi haline gelen, ünlüler tarafından da tercih edilen bob ve lob saç modeli 2016 yılında da devam edeceğe benziyor. Peki nedir bu bob ve lob? 
Küt saç modeli olarak bildiğimiz saç modelleri bob ve lob saç modelinin temelini oluşturmaktadır. Bob saç modelinde saç boyu kulak hizasında biten küt saç modelidir. Lob saç modeli ise küt saç modelinin omuza kadar inen boylarda olduğunda aldığı isimdir. Yani bob ve lob saç modeli arasındaki tek fark saç boyudur. Kısaysa bob, uzunsa lob adını alır. 2014 yılında popüler olmaya başlayan 2015 yılında ise bu çizgisini koruyan bob saç odeli artık uzayarak yerini lob saç modeline bırakmaya başlamıştır.
Tabi ki bu saç modellerinin bu kadar popüler olmasında ünlülerin de önemli bir payı var. Bob saç kesimi denildiğinde ilk akla gelen isim Victoria Beckham oluyor. Yuvarlak yüze sahip olanlar için çok uygun olan bu saç ile saç tipiniz de elverişli ise hızlıca şekil verip hazırlanabilirsiniz.
 Lob saç modelinde ise akla gelen Kim Kardashian oluyor. Lob saç kesimine ekleteceğiniz katlar sayesinde saçlarınız ince telli bile olsa daha dolgun görünecektir.
2016 saç kesimleri lob saç kesimi modelini işaret ederken bir de üstüne renklendirme ve ışıklandırma işlemleri eklenince saçlar bir daha göz alıcı olmaya başladı. 2016 saç renkleri trendlerinde sadece sarılar kahverengiler değil yeşiller, pembeler, morlar ile saçlarında iddialı kızları kalbinden vurdu. Biri de benim:)

1 yorum

Yorumlarınız için teşekkür ederim.