Bir pantolon bir etek

 Bu hafta sonu dikiş makinamla haşır neşirdim:=) Uzun zamandır dikmek istediğim bol paça pantolonu diktim. Kalıbını Burda dergisinden geçen sene çıkarmıştım hangi aya ait olduğunu bilmiyorum. Ama basit pijama kalıplarından da faydalanabilirsiniz. Bel kısmı için 5 cm'lik lastik kullandım. 14 cm eninde 140 cm boyunda kumaşın arasına lastiği koyup lastiği dikmeden tüneli dikiyorsunuz tabii bu arada lastiğin boyu kumaşa göre daha kısa olduğundan dikilen kumaşı büzdürüyorsunuz. Lastikli tünel tamamlanınca iki kenarını dikip yuvarlak kemer elde ediyorsunuz. Kemeri pantolonun bel kısmına dikiyorsunuz. Ayy çok karışık anlattım ama söz bir daha ki pantolonda fotoğraflayacağım:=)

 İkinci olarak da bu beli lastikli saks eteği diktim. Daha önce kızıma turuncu etek ve kendime siyah şifon etediktiğim gibi bunu da öyle diktim:=)

6 yorum

  1. coook guzel olmuslar ellerıne saglık :)kombın olarak da gormek ısterım:)



    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Çok şık olmuşlar,özelliklede pantolana bayıldım..Bu sıcak günlerde tiril tiril giymesi çok rahat olur..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Pantolon sahane! Bu sicak gunlerde efil efil giymeye birebir! Renklerini, desenlerini de cok sevdim. Benim de bel lastikli etekler dikmeyi ogrenmem lazim. En cok giydiklerimden oldugundan;)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten efil efil bir pantolon oldu.En kısa zamanda kombinimle karşınızda olacağım, hepinizi öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş elinize sağlık=)

    YanıtlaSil
  6. süper olmuş eline sağlık. boş bir vaktimde denimek istiyorum bakalım senin kadar güzel olurmu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.