Kloş etek dikimi

Bu sene kendime ve arkadaşlarıma bol bol kloş etek diktim. Bu dikmelerden birinde adım adım fotoğrafladığım  kloş etek dikimini bu yazıda anlatacağım. 
Kloş etek dikişi hem çok kolay hem de kalıba ihtiyaç duymadan bir tek mezura yardımıyla kolayca yapılabiliyor. Mezura ile alacağınız iki uzunluk ölçüsü var. Biri bel ölçüsü diğeri de belden itibaren eteğin olmasını istediğiniz boyu. Sonrası mı aşağıdaki fotoğraflı anlatımda:

Kumaşımın boyu 85 cm'di. Ortadan ikiye katladım, bel ölçümün 1/4 oranında üst köşeden yanlara kadar işaretleyip iki kenardan çizgi taşı ile yuvarlak olarak birleştirdim. Belden itibaren etek boyu 55 cm olacak şekilde mezura ile ölçe ölçe etek ucundaki daha büyük yuvarlağı da böylece çizmiş oldum. İşaretli yerlerden dikiş payı bırakarak kestim. Kumaşı katladığımdan sadece bir kenarı dikişli oldu. O dikişli tarafa da 22 cm lik gizli etek fermuarı diktim. Bel kısmına 3cm eninde kemer yaptım.


6 yorum

  1. kendime en çok yakıştırdığım modeldir, bir zamanlar çok modaydı, bu sene yine revaçta sanırım..

    YanıtlaSil
  2. I always spent my half an hour to read this weblog's content everyday along
    with a cup of coffee.

    Stop by my homepage ... nixon rose gold watch - ,

    YanıtlaSil
  3. aa!.. çok mutlu oldum bu modeli görünce. çünkü ben hep yanlış yapıyormuşum. iki defa diktim. ikisinde de o bel kısmındaki yuvarlağı düz olarak kestim. bir tarafı sarkıp duruyordu eteğin. beceremiyorum diye vaz geçtiğim bir modeldi. görünce ve hatamı anlayınca çok sevindim. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. yine trend hep trend, çok rahat bir model gerçekten
    doğru kumaşla harikalar yaratılıyor
    güzel anlatım olmuş
    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. en kısa zamanda ben de denemek istiyorum,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Bende diktim aynısından hatta sanırım kumaşlarımız bile aynı bloğumdan bakabilirsiniz . Başarılar ..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.