Anvelop etek

2013 Aralık sayısında yer alan anvelop eteği diktim. Modelde bel kısmında grogren bant kullanmışlardı, ben ise pervaz ile çevirdim. Onun yerine fermuarın rengini patlattım, fosforlu yeşil çelik fermuar kullandım. Etek boyunu 7 cm kısaltarak, öndeki üçgenin başlangıç noktasını dizim yaptım. Kalıp duruş olarak güzel ama kullanış olarak değil. Çünkü üstteki fermuarın alt ucundan başlayarak ön parça aşağıya kadar alt eteğe dikili.Yani anvelop ama açılır değil. Ya da kalıbı ben anlamadım. Açıklaması da çok kötüydü. Ben de ne yaptım fermuarın bir fonksiyonu olmayacağı için onu süs olarak kullandım. Yandan gizli fermuar dikerek eteği öyle kullanıyorum. Yarın öbür gün sıkılırsam üstte süs olarak kullandığım fermuarı sökünce sade bir mor eteğim olacak.

5 yorum

  1. Emeğinize sağlık.Zevkli parçalar çıkıyor elinizden :)

    YanıtlaSil
  2. necla hanım anvelop eteklerde eğer dikişsiz kullanırsanız içteki parça aşağı sarkıyor ve son derece korkunç bir görüntü oluyor alt taki katı dar bırakyığınızda ise kontrolsüz yırtmaç oluyor ve kullanımı biraz zor oluyor.bu olay dikiş diktiğim zamanlarda bir kaç kez başıma gelmişti siz pek sevmemişsiniz ama bana sanki doğru olan dikişli olanmış gibi geldi.:))))sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  3. Rengarenk, ruhu aydınlık bir insan olduğunuz kullandığınız renklerden ne kadar da belli oluyor. Bu parçada diğerleri gibi harika olmuş. Birbirinden renkli günlerde giyin inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Çok hoş olmuş ellerinize sağlık. Ayrıca fosforlu yeşilin morun üzerinde böyle güzel duracağını hiç düşünmezdim güzel günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
  5. renklere bayıldım model de bir okadar güzel. ellerinize sağlık güle güle giyin. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.