Goblenin adı:Okuyan Kız

Kış gelince uzun gecelerde televizyon izlerken muhakkak elimde bir iş olmalı, hiç boş duramam. Boş durduğum anda ise uyurum:=) El işlerinden gobleni, kanaviçeyi çok severim. Küçüklüğümde çok kanaviçe işlemişimdir. Şimdi ise büyüdüm goblen işliyorum. İlk işlediklerim baskılı goblendi. Yani kumaşa işleyeceğiniz şekil basılmış oluyor, üzerinden aynı renk iplikle işliyorsunuz, yani kare kare saymanıza gerek yoktur. Biraz tembel işidir. benim ilk işlediğim baskılı goblen kırmızı bir güldü. Diğer ikincisi ise havuz başında bir güzeldi ki o daha bitmedi. Israrla işliyorum, inanıyorum ki bitecek. Bu arada asıl kumaş üzerine şablon ile tek tek kare kare sayılarak yapılan gerçek bir goblene başlayacağım: Okuyan Kız gobleni. 

Okuyan kızım taaa Bulgaristandan geldi Nasıl mı? Goblenin ana vatanı Bulgaristan derlerdi ama gittiğimde goblen satan bir yer bulamadan elim boş dönmüştüm. Her fırsatta da bir goblen alamadan geldim diye söylenip duruyordum. Sağolsun arkadaşım Muazzez bana Bulgaristan'dan istediğim gobleni bulup getirdi. Goblen kit şeklinde satılıyor. Kutunun içinde karelenmiş kumaş, iğne, iplikler ve şablonlar mevcut.  Bana da işlemek düştü. Hadi bakalım pamuk eller başlasın çalışmaya:)

8 yorum

  1. bu gobleni ilk defa duydum.ben de severim kanaviçe işlemeyi..tabi böylesi daha kolaya benziyo...türkiye de bulabileceğimiz bir yer yokmudur acaba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Neva Nur:)
      Gobleni tabi ki Türkiye'de de bulabilirsiniz. Hobi el işi satan mağazalarda veya internet üzerinden goblen satan yerler var oradan temin edebilirsiniz. Özellikle goblenci.com internet sitesini tavsiye ederim.
      Sevgilerle..

      Sil
  2. Bitmiş halini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin.)

    YanıtlaSil
  3. merhaba Nejla hn, sizi uzun zamandır takip ediyorum fakat size ilk yorumum. blog alemini sizin sayenizde tanıdım diyebilirim :) dikişe de sayenizde başladım :)
    gobleni görünce yorumsuz kalamadım, çok çok zevkli ama çok da sabır isteyen bi hobi, bitirmesi senelerinizi alabilir, kolay gelsin elinize alınca bırakamayacaksınız
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Gülser Hanım,
      Ne mutlu bana ki yazdığım, paylaştığım şeylerin okunması, değer görmesi. Sabah sabah çok mutlu ettiniz. Bu arada farkındayım goblen işlemesinin çok zor bir hobi olduğunun. Ama çok da istiyordum bakalım ne zaman bitirebileceğim. Sevgilerle...

      Sil
  4. merhaba, hoşbuldum :)
    belki fikir olur diye yazıyorum, içinden çıkan şemaları birleştirip bir bütün haline getirdim ve her işlediğim şeklin üzerini fosforlu kalemle işaretliyorum, her defasında kare saymak gerekmiyo öyle olunca...kolay gelsin
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramızda kalsın ama hala başlamadım. Bu aralar bi tembelim bi tembelim sorma gitsin. İlham perimi kaybettim onu arıyorum:) Dediklerini dikkate alacağım canım.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.