52 haftada baskı yapmak / 6.hafta

52 haftada baskı yapmak etkinliğinde biliyorum biraz geriden geliyorum. Bu boyamam aslında geçen haftanın etkinliğiydi. Gecikmemin sebebi boyadığım kumaşı bir şekle soktuktan sonra yayınlamaktan kaynaklanıyor. Gecikmeyi önlemek adına sadece kumaşı boyayıp bırakacağım:=)
Bu hafta ham renkli keten kumaşı klasik yöntemle yeşile boyadım. Bilmeyenler için kumaş boyamayı kısaca anlatayım. Tuhafiyelerde satılan toz kumaş boyasını önce küçük bir kapta ılık suda iyice erittim. Tencereye 1 tatlı kaşığı tuz koyarak kaynattım ve eriyik halde olan boyayı ekledim. Kumaşımı, su kaynayan tencereye sokmadan önce kuru yer kalmayana kadar ıslattım.Böylelikle rengi eşit olarak çekmesini sağladım. Tencereye koyduğum kumaşı devamlı olarak karıştırdım.yaklaşık 45 dakika kadar kaynadı. Sonra soğuması için bir kenara koydum. Soğuktan sonra iyice elde duruladım. Hızımı alamadım bir de çamaşır makinesinde duruladım. Kuruyunca kızgın ütü ile ütüleyip rengini iyice sabitledim. Aklımdaki proje bu kumaştan şalvar yapmaktı. Pratikten şalvar olarak kestim. Bir bacakta hareket olması için beyaz kumaş boyası ile dallar çizdim ve boyadım. Kuruyunca gene boyayı sabitlemek adına ütüledim. Boya işlemi bitince şalvarı diktim. Sonuç karşınızda:=)




4 yorum

  1. çok güzel ve zahmetli olmuş ama hep güzel şeylerde zahmetli oluyor zaten

    YanıtlaSil
  2. Benim kafam karisti simdi, kumasin cinsine gore boyama sekli degisirmi? Cunku ben havlu cinsi pijamami boyadim soguk suya toz boyayi katip karistirdim, pijamalari koyup arada karistirdim, cikarip duruladim. Cok guzel tuttu. Tuzda aldim ama koymadim. Kucuk keten bir parcam ayni yontemle boyayacaktim ama.... Bilemedim simdi. Yesilin rengi cok guzelmis, kenardaki dallar sahane bir hava katmis. Ellerinize saglik. Yine konusturmussunuz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden öyle yaptığımı bilmiyorum, boyayı açmak paketin üzerinde yazıyordu ama suyu kaynatmak ne bileyim öyle yaptım:))) Yaptığımı da yazdım:=) Yeşilin rengi tam istediğim gibi oldu. Sağol canım.

      Sil
  3. Şalvar dikmeyi öğrenmek istiyorum...
    yaza renkli şalvarlar istiyorum...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.