Kıbrıs Gezisinden Notlar

 Geçen hafta 5 arkadaş el ele verdik, Kuzey Kıbrıs'a tatile gittik. 2 gece 3 gün süren gezimiz Girne konaklamalı geçti. Kime sorduysam "En güzel şehir Girne orada kalın" denilince Booking.com'dan en yüksek oyu alan Kemerli Konak Butik Otel'i tercih ettim. İyi ki de tercih ettim, çok memnun kaldık. Girne, küçük bir sahil kasabası, huzurlu,sessiz hatta çok sessiz akşam erkenden 5 olmadan dükkanlar kapanıyor. Gece 8 oldu mu tek tük açık market bulabilirsiniz. Ama kumarhaneler hep açık:=) Yemeklere gelirsek, herkesin methettiği, araştırma yaptığımda internette hep önüme çıkan Niazi's restoranta gittik. Meşhur Şeftali kebabını yedik, abartıldığı kadar güzel değildi. Ama kaldığımız otelin hemen yanında yer alan Archway restorant mükemmeldi. Et kalitesi, hizmeti, güler yüzlülüğü ile tek geçerim. Hellim peyniri her şeyin içinde var, en son yayla çorbasının içinde gördüm:=) 
Girne Kalesi, Bellapais Manastırı da manzarası için görülmesi gereken yerlerden biri muhakkak ziyaret edin. 
Kıbrıs'ta trafik soldan yönden akıyor, dikkatli olmakta fayda var. Taksiler hep Mercedes olunca pek keyifliydi gezimiz. Her yere ulaşımı taksiler ile sağladık. 
Güzel bir gezi oldu....






5 yorum

  1. okurken özlediğimi farkettim Kıbrıs'ı:( Bellapais favorim. manzarası inanılmaz huzurlu..

    YanıtlaSil
  2. Çokta sıcak olmadan gezdiğiniz iyi olmuş

    YanıtlaSil
  3. ben hiç gitmedim ama ölmeden önce gidilecek yerler listemde var :) hani ölmeden önce okunacak kitap listesi gibi :)))

    YanıtlaSil
  4. süper olmuş kız kıza gezmek oldukça keyif vericidir...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.