Çocukların Elinden Portakallı Kurabiye

Çocuklar pasta süslemeyi, çorba karıştırmayı, kurabiye yuvarlamayı hatta bulaşık yıkamayı çok severler. Ayşe Selin de Mehmet Ege'de bebekliklerinden beri mutfağa alışkındırlar. Bütün tencereleri, tavaları indirip oynarlardı. Şimdi ise ne zaman poğaça, kurabiye yapsam onlarda hemen o minicik elleriyle hamura şekil vermeye başlarlar. Ya da böreklik yufka açtığımda oklavalarını alıp yardıma gelirler:=))) 
Dün akşamda annemin devamlı yaptığı portakallı kurabiyeyi yapmaya karar verdim. Malzemeleri hazırlayınca önce Ayşe Selin önlüğünü taktı onu gören Mehmet Ege'de "ben de ben de" deyip koştu geldi. Sonra ver elini portakallı kurabiye yapımı:=))) Hadi buyurun tarife:


Malzemeler:
Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir kapta yoğurun.
 
Cevizden büyük yuvarlaklar elde edin.
 
Önce yumurta akına sonra toz şekere bulayın.

 Yağlanmış tepsiye dizin.
200 C de pişirin.
AFİYET OLSUN.....

3 yorum

  1. Hayatım yaaa yazın hala kötü :)) Bu yüzden üniversitede türkçe dersinden kalacaktın hatırlarmısın?Sınavlarda tüm bilgilerin doğru olurdu ama yazın yüzünden kadın seni zorlardı.Benimde içi boş ama düzgün yazım hep yüksek puan getirirdi :))) ne kızardın bana o zamanlar.Tarifini görünce aklıma geldi.Ayrıca bu kurabiye tarifi sevgili Aynur Teyzemindi.... yani annenin :)))

    YanıtlaSil
  2. Tatlım,
    Yazımın karakteri kötüdür ama burada bilgisayar karakterleri kullanılıyor. Ayrıca hoca yazımın içeriğini beğenirdi, karıştırdın o da normaldir senin yaşındaki biri için:=))) Senin de ne kadar dikkatsiz olduğunu, yazıları özensiz okuduğunu söylerdi hoca. Eğer dikkatli okusaydın tarifin anneme ait olduğu yazıda belirtmiştim:=)
    öpüyorum seni:

    YanıtlaSil
  3. neclam harika bir görüntü ve harika bir tatlı kurabiye hikayesi rabbim nazarlardan saklasın eşinle evlatlarınla allah bozmasın evlatlarınla resimler harikasınız ya

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.