Keçelerim ve Çantalarımız

 Hep yemek hep pasta olmaz dedim ve keçeden birşeyler yapmaya karar verdim.İlk keçe denemem kendime ve kızıma yaptığım çantalar oldu.
 Aslında bu keçeleri yabancı bir blogda görüp de çok beğendiğim oyun halısı için aldım. Mehmet Ege'ye arabalarını sürebileceği yollardan ve evlerden oluşan kocaman bir halı yapacağım. Ama bazı renkleri unutmuşum eksikleri tamamlayınca halı yapımına başlayacağım. Tek tek fotoğraflayıp yayınlayacağım.
 Keçeler tabaka halinde satılıyor. Kalın olan siyahtan bir tane almdım ve çanta yapmak için kestim. Çantanın boyu 30cm, eni 18 cm yaptım. Kapağı biraz daha kısa tuttum. Şekilde gördüğünüz gibi keçeyi katlayıp, yanlarını mumlu siyah iplik ile verev olarak diktim. 
 Daha ince olan diğer keçelerden çantanın üzerine çiçek aplike yaptım. 
 Çantayı kapatmak için çıt çıt dikmiştim ama fotoğraflamamışım:=)
Aslında pembe olan bu çanta da kızım Ayşe Selin'e diktim. İki gün önce okulda alt dişi çıkan ve dün gece de yanıma gelip "Anne, benim dişim çıktıya onu yastığımın altına koysak diş perisi gelip alır mı?" deyince mesajı aldım:=) "Tamam sen koy belki gelir" dedim ve kızımı yatmaya gönderdikten sonra çantasını diktim. Tek fark olarak elimde var olan bozuk kolye zincirini bu çantada askı olarak kullanmam. Bir de mavi keçeden kalpli aplike yapmak oldu.Ama sabah olup kızım kalkınca dişinin yerine bulduğu bu çantayı görünce çok mutlu oldu. Bu arada gece çocukları yatırma, dişi yastık altına koyma, diş perisinden getireceği oyuncak hakkında sohbet etmemiz sırasında oğlumun kıskançlıktan dediği bir lafı aktaracağım"diş perisi diye birşey yoktur". Ayy bu oğlan ne kadar gerçekçi:=)))

10 yorum

  1. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. :)
    Sevgiler NoNo

    YanıtlaSil
  2. diş perisine söyleyelim mehmet egeyede bişeyler getirsinn tamammı annesiii...

    YanıtlaSil
  3. ilham verdiğimi vermek çok güzel, tebrikler, güle güle kullanın :)

    http://pontinintakilari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, size link atmalıydım. Gene de teşekkürler ilhamınız için:=)

      Sil
  4. Samimi olarak söylüyorum onu demek istememiştim. Ben her yorumumun altına bloğumun linkini bırakıyorum, lütfen yanlış anlamayın. Bana link vermek zorunda değilsiniz tabi ki :)

    YanıtlaSil
  5. Samimiyetinize inanıyorum, ama gene de etik olarak linkinizi vermeliydim. Aslında aramadım da değil, adınızı hatırlayamadım postu yayınladıktan sonra tekrar gördüm ama yazıyı tekrar düzenlemedim. Tekrar kusura bakmayın. Sevgilerle kalın. ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık valla sizde marifet çok:)bez bebeği gördükten sonra buna şaşırmadım ellerınıze sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Canım bu daha ne ki? Elimde çok güzel bir proje var onu tamamlamaya çalışıyorum. Olunca yayınlayacağım:=)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.