Pantolondan şorta

 2 sene önce Mango'dan aldığım pantolondan sıkılınca kesip şort yapmaya karar verdim. Düz şort olmasın bir şeyler ekleyeyim, süsleyeyim deyince ortaya bir bacağı keten kumaş ile kaplı bu şort çıktı. Nasıl yaptığımı adım adım fotoğrafladım. Artık ne yaparsam elimde fotoğraf makinası habire fotoğraf çekiyorum. Böyle olunca da yapacağım iş biraz uzuyor. Ama gelen yorumlardan herkesin bu öğretici yayınları beğendiğini okumak çok motive ediyor. Ben de bu doğrultuda yayınlar yapmaya dikkat etmeye çalışıyorum. 
Şimdi gelelim pantolonun şort olma hikayesine:

 Giydiğim şortu baz alarak, pantolonun üzerine koyup kestim. Pantolonun paçalarına overlok çektim. Overlok makinası olmayanlar dikiş makinasının zikzak ayarıyla sürfile de yapabilirler.
 İçinde pantolonun renginde çiçekler olan keten kumaşı tek bacağın üzerine koyup, kumaşın kaymaması için iğneleyip, kenarlardan fazlalıkları kestim.
Kumaşın kenarlarından 0,5 cm içeri kıvırıp, üstünden makina ile geçtim. Son olarak pantolon paçasını içeri kıvırıp, desenli dikiş ile bastırdım.

7 yorum

  1. Çok güzel olmuş elinize sağlık, oyuncak ve takı harici tecrübem olmadığından şimdilik benim kesilecek pantolonlar kenarda bekliyor :) İkinci kumaş çok orijinal durmuş, güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. harika bir geri dönüşüm. paçasındaki desende çok hoş olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir dönüşüm. Değerlendirmeleri seviyorum . Keten kumaşın çiçekleri de çok uyumlu. Güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
  5. Bencede yazın şort makbül. Güle güle giyin canım

    YanıtlaSil
  6. süper bir dönüşüm, bayıldım!

    YanıtlaSil
  7. ayyy ne kadar güzel olmuş, güzel günlerde giy :))


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.