Tefal Dondurmacım

Her çocuk gibi benim çocuklarım da dondurmayı çok sever. Hele ki bu sıcak havalarda günde iki kere dondurma yerler. Hazır dondurmalar ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama ben çocuklarıma ev yapımı doğal şeyler yedirmekten yanayım. Önceleri yoğurt- meyve karışımlarını ya da ev yapımı meyve sularını buz kalıplarında dondurarak dondurma ihtiyaçlarını karşılıyordum. Ta ki Tefal Dondurmacım ile karşılaşana kadar. Gördüğüm an bunu çocuklarım için almalıyım dedim. Araştırmalar sonunda en ucuza Dijitall.com 'da buldum ve sipariş verdim, ertesi günü elimdeydi. Kitapçığını okuyup tarifler için gerekli malzemeleri sağladıktan sonra ilk yaptığım nescafeli dondurma oldu. Bunun için haznesini 24 saat buzlukta dondurduktan sonra, kitabında yer alan tarife göre dondurmayı pişirdim. Soğuduktan sonra buzluktan çıkardığım haznede 30 dakika boyunca dondurmanın katılaşmasını seyrettik:=) İşte karşınızda ev yapımı dondurma keyfi...

9 yorum

  1. ay cok merak etmıstım cok ıyı oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Süper duruyor. Dondurma isteyince siz mi gelsek :)

    YanıtlaSil
  3. Bu makineye ben de defalarca bakıp kararsız kaldım. Dondurma bizde de çok seviliyor. Geçen yıl kendim yaptım ama zor oluyor öyle. Çıkart sürekli karıştır. Peki memnun kaldın mı, sonuç nasıl???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle daha kolay, makinaya koyuyorsun o karıştırıyor ve bitti:=)

      Sil
  4. bizim çocuklarda çok severe bende sürekli kendim yapıyorum ama çok zor oluyor bundan bede almak istiyorum. ÇÜNKÜ DONDURMA NEFİS Gözüküyor :))

    YanıtlaSil
  5. Paylaşım için teşekkürler. Süper bir makina sanırım ben de bakacağım :)

    YanıtlaSil
  6. onu da mı çıkarmış,afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. vuuu harika canım ne güzel görünüyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.