52 haftada baskı yapmak ve silgiden stampa yapımı

 Dikiş dikmeyi çok seviyorum, kumaşlara bayılıyorum. O renkler, desenler beni benden alıyor, ne zaman kumaş dükkanına gitsem o kumaşlara dokunuyor, sarılıyorum ve aldığım 1 metre kumaş bile beni mutlu etmeye yarıyor. Ama bazıları da çok pahalı oluyor hepsini de almam mümkün olmuyor. Resim yapmak benim için vazgeçilmez ise neden kumaşımın desenine ben karar vermeyeyim. Hep aklımda olan kumaşlara desen verme işlemini şu ana kadar ufak tefek işlerle yapmaya başladım. Bir tişörtüme göz çizip boyadım, siyah tişörtüme kurukafa renklendirdim, düz beyaz elbiseme desen çalışmam oldu, bir bluzuma ağaç çizerken diğerini de karahindiba çizdim... 

İzmir Cadısı'nın başlattığı, severek takip ettiğim ornitorenkhandmade Gonca'dan haberini duyduğum 52 haftada baskı yapmak için çalışmalara başladım. Aslında bu 3. hafta idi ben biraz geride kaldım. İnşallah bundan sonra her hafta pazartesi kendi boyadığım, baskı yaptığım kumaşlarla burada olacağım.
İlk olarak oyma bıçaklarını aldım ve çeşitli boylarda silgilerimi aldım. Silginin üzerine desen çizdim ve çeşitli uçtaki bıçaklar yardımıyla dışındaki kısımları çıkardım.  

 İlk denemeyi keçeli kalemlerle yaptım. Şimdilik fena değil, bir de kumaşta denemeliyim.

Hiç yorum yok

Yorumlarınız için teşekkür ederim.