13.Bursa Kitap Fuarı

Dün 13.Bursa Kitap Fuarının son günüydü. Üç kafadar arabaya atlayıp gittik. Gitmeden önce hangi yazarların imza günüymüş diye ufak bir araştırma yapmıştım. En sevdiğim yazarlardan Ayşe Kulin'in imza günü olduğunu görünce, beni en çok etkileyen kitabı Adı:Aylin'i yanıma aldım. Benim için yazarın bir kitabı imzalı olsun yeter yoksa evdeki bütün kitaplarını toplar gelirdim. Ne yazara eziyet ne de onunla bir iki kelime etmek ve kitap imzalatmak için kuyruğa girmiş o kadar kişiyi bekletmek istemem. 
Fuarın son günü olduğundan çok fazla yazar vardı. Ama o kadar uzun kuyruk vardı ki beklemem mümkün değildi. Yılmaz Özdil her zamanki ağır vakur duruşuyla kitaplarını imzalarken, Pucca genç hayranlarıyla sohbet ederek bol bol fotoğraf çektirerek kitaplarını imzalıyordu.  Nerede tanıdığım ilk Pucca nerede şimdi ki yarım Pucca? Hatun incecik olmuş, safi kocaman bir dudak kalmış! (Bunlar hep kıskançlıktan yazılmış şeyler hep, kitap imzalatamadım ya!!) 
Bir de Büşra Küçük adlı bir yazar varın upuzun bir imza kuyruğu vardı. Kendisinin kitaplarını hiç okumadım, merak ettim en kısa zamanda okuyacağım. Bu arada Canan Tan, Uğur Koşar, Can Dündar'ı da gördük. Hepsi hayranlarıyla iç içeydi. Yazar ve okurun bir araya geldiği kitap fuarlarını seviyorum, kitap kokusunu seviyorum. Kitap okuyan insanlarla bir araya gelmeyi seviyorum...

4 yorum

  1. yaa çok kıskandım ne güzel yapmışsınız...

    YanıtlaSil
  2. aynı saatlerde aynı yerdeymişiz :) ayşe kulin den bende kaptım imza :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. :) ne güzel ünlü yazarları canlı olarak görebilmişsiniz :)
    iyi okumalar...

    YanıtlaSil
  4. Ayşe Kulin'le tanışmak keyifli olmuştur :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.