DIY:Püsküllü çanta

52 haftada baskı yapmak dedik, bir etkinliğe katıldık. Pekala baskı yaptığımız kumaşlar ne olacak? En önemlisi de o! O kumaşları bir yerde kullanacaksın ki baskının da anlamı olsun. Yoksa patates baskı gibi yap, bas bas git kumaşlara:=) Bu etkinliğin ilk parçası olan keten kumaşa bir sürü gözün basıldığı kumaşım 25*50 cm boyutundaydı. Çanta yapacağımdan bahsetmiştim ve de yaptım. Hem de püsküllü çanta yaptım. Fotoğraflı anlatım aşağıda:=)

25*25 cm ebatlarında olan 3 parça rugan deriyi üstten 1 cm dikiş payı bıraktıktan sonra boyuna 1 cm aralıklarla rulet bıçakla püskülleri oluşturuyoruz. Yaptığımız püskül parçalarının her birini kumaşın kenarlarına iğneliyoruz. Üstüne baskılı kumaşın diğer parçasını koyduğumuzda püsküller kumaşın arasında kalmış oluyor. çantamının üç tarafını dikerek püskülleri sabitliyoruz. 
Siyah kumaştan aynı ölçülerde astar dikiyoruz, Fermuar ve askısını diktiğimiz çanta kullanıma hazırdır.



7 yorum

  1. çok güzel vede yaratıcı bir çanta olmuş güle güle kullan...

    YanıtlaSil
  2. Do it yourself in her türlüsü güzel çünkü emek var içinde..

    YanıtlaSil
  3. Çılgın bir çanta olmuş :) Maviyle siyah yakışmış. Güle güle kullanın. Ben baskı yaptığım parçaları bir dosyada saklamaya başladım. Hiç olmazsa ütüleri bozulmasın dedim, çok üşengecim :)

    YanıtlaSil
  4. Farklı bir tasarım olmuş çok brğendim ;)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.