52 haftada baskı yapmak / 5.hafta

Kendi stampanı yaparak kumaşını istediğin gibi renklendirme işini sevdim. Yaptıkça da aklıma başka fikirler de geliyor. Daha işin çok başındayım. Zamanla daha güzel işler çıkaracağımı umuyorum! Züğürt tesellisi bunlar:)))
Silgiden yaptığım ilk stampalardan biri olan karanfil baskısını kullanmak için bol paça pijama pantolon burada tasarlamıştım. Önce bol paça pantolon modeli buldum ve kalıbı çıkardım. Mavi ince çizgili pamuklu kumaşımı kestim ama dikmedim. Sonra çiçekleri nasıl kullanacağıma karar verdim. Pantolonun ön ceplerinin içinin çiçeklerle dolduğunu ve yanlardan paçalara kadar taştığını düşünerek karanfilli stampamı kumaş boyası ile renklendirdim ve kumaşa basmaya başladım. Baskı işlemim bitip, boya kuruyunca kumaşın arkasından buharsız ütü ile ütüledim ve pijamayı birleştirdim. 









6 yorum

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık.ancak aklıma bir şey geldi.bu kalıbı yapmaya uğraşmak yerine hani kırtasiyelerde çocuklar için çeşit çeşit baskılar var onları kullanabilirmiyiz acaba bu konuda bir fakriniz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yelda hanım tabii ki onlardan da kullanabilirsiniz. Ben de de onlardan var, düşünmedim değil ama kendime özgü bir şeyler olsun istedim. Yoksa hiç bir sakıncası yok:)

      Sil
  2. Vayyyy, tasarim desen, dikim, herseyi bana ait diyorsun!!!!
    Cok guzel olmus, ellerine saglik... O dokulen karafiller buralara kadar ulasti:))))

    YanıtlaSil
  3. Necla Hanım, bol paça pantolonun eskizini görmüştüm. Çok da hoşuma gitmişti. Birebir dediğinizi yapmışsınız. Benim dikiş projelerim hep doğaçlama gidiyor. Çok takdir ediyorum böyle baştan sona düşünülmüş işleri. Ama bunun pijama olacağı aklıma gelmemişti. Bu güzelim pantolonu bir tek evdekiler mi görecek :) Bir tane de dışarısı için lazım sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Özge Hanım,
      Yapacağım işleri önceden hayal ederim o hayl içinde giyinirim. Sonra kağıda dökerim ve o şekilde de olması için çabalarım. Olmazsa üzülürüm:(
      Aslında pantolonun adı pijama pantolon ama belli olmaz dışarıda da giyinebilirim.=)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.