Aplike Yastık

 Hey gidi heyyy! Bu yastık kaç yıllık biliyor musunuz?

Tam 22 yıllık.Ortaokula giderken el işi dersimiz vardı. El işi dersinde hocamız yaptırmıştı. Başka neler yaptık neler? Kumaş boyama sehpa takımı, el işi şömente tablolar, iğne nakışı yapılan masa örtüleri.... Kullanmaya kıyamadığım bu el işi göz nurlarımı hala saklarım çeyiz sandığımda.Bende de kızımın çeyiz sandığına devrettim. Bir ara fotoğraflarını çekeyim de onları da yayınlayayım.
gelelim yuvarlak yastığımızın yapımına; Önce bir kağıt üzerine etüt yaptım, yastığımda ne olsun, nasıl olsun? diye. Sonra uygulamaya geçtim. 30 cm çapında beyaz keten kumaşın üzerine 3 renkten dağ, güneş, bulutlar ve  yeşilin tonlarında kumaştan ağaçlar aplike ettim. İğne nakışı ile güneşin çizgilerini, ağaçların gövdesini ve çiçekleri işledim. Arkasına fermuar diktim. Kenarlara da dantel taktım. Uzun yıllar benim odamda olan bu yastık şimdi kızımın odasında duruyor.

3 yorum

  1. çok güzelmiş yetenek küçükken varmış :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel,yıllar önce el emeği göz nuru olarak yaptıklarınızı saklamışsınız..Sizden de kızınıza kalacak..Bundan daha kıymetli bir şey varmıdır?..Paylaşım için teşekkürler,elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. harika valla benimde okulda ilk emegim var hala sakliyorum hep kizim büyüsün evlensin ona vericem diye hayalledim insallahda öyle yapicam:) cok degerli onlar altin degerinde insanin ilk emekleri:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.