Gizli Anların Yolcusu

Ayşe Kulin'in ile ilk tanışmam Adı Aylin ile oldu. Sırasıyla Füreyya, Gece Sesleri, Umut, Veda adlı eserlerini severek okudum. Ayşe Kulin'in her bölüm başında Tekin Gönenç'in şiirlerinden alıntılar yapmış olduğu "Gizli Anlar Yolcusu" Ayşe Kulin'in diğer kitaplarından oldukça farklı bir konuya sahip. Konuyu burada anlatmak istemiyorum ama kitabın baş harflerine bakarsanız anlarsınız:=) 
Kitap çok akıcı bir dille yazılmış,  konu da ilgi çekici olaylar nasıl gelişecek diye merak ediyorsunuz elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Çok beğendim bir tek sonu biraz acele olmuş gibi  ama okuyun derim.  
Bu kitabı bir solukta derler ya aynen öyle okuyacaksanız...

Arka Kapak

Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi...

Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor…

Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi?

Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.

Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.
İdefix'ten alıntıdır.

9 yorum

  1. ayşe kulini okumaktan ben de çok keyif alıyorum. bu kitabı da ekleyelim alınacak listesine :)
    o kadar kitap var ki alınacak birikti

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de çok beğendim.Bütün olarak beğendim.özellikle şiirlere bayıldım...

    YanıtlaSil
  3. merhaba Blogger anneleriyle ilgili röportajları okurken dikkatimi çekti. Aynı platformdayız seninle. bende bolu sağlık müdürlüğündeyim.Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi ve Kanser Kontrol Birimini yürütüyorum.sağlık personeliyim ebeyim 11 yıldır Sağlık müdürlüğündeyim daha önce hep sağlık ocaklarında çalıştım.Bende beklerim...

    YanıtlaSil
  4. Yine ben. hafta sonu hoş gelmişsiniz sefalar getirmişsiniz ama çok kötü bir havada gelmişsiniz.O havada Bolu dağını geçip Abanta kadar çıkabilmek bile bir mucize siz ne cesaret çıktınız yola.. biz cuma akşamı eve bir girdik pazartesi sabahı çıktık. sadece ekmek almaya indik markete.Yinede bravo.
    geldiğinizde beklerim beklerim.Hangi şubedesin.

    YanıtlaSil
  5. Otelimizi daha önceden ayarlamıştık, yoksa gelmezdik. AÇSAP şubesindeyim. Halk sağlığı Müdürlüğüne geçiş yapacağız, hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  6. kitap ne zamandır çekmecemde duruyor, okumaya başlayamadım henüz, elim gitmedi. sen tavsiye etmişsin, tekrar elime alayım bakalım.

    YanıtlaSil
  7. İkincisi olan BORANIN KİTABI nıda hemen aldım okuyorum ilk kitabıda soluksuz okumuştum.Ayşe KULİN'in sanırım okumadığım kitabı kalmamıştır.Bende bir tiryakilik yarattı yazım tarzı.Teşekkürler ediyor daha uzun yıllar çoook kitaplarını okuyabilmeyi diliyorum.:)

    YanıtlaSil
  8. GİZLİ ANLARIN YOLCUSU nu okudum dün akşam da ikincisi olan BORANIN KİTABI nı aldım yarısı bitti oda ilki kadar güzel ve akıcı.Zaten AYŞE KULİN kitaplarının bu yüzden tiryakisiyim.öyle keyifle okunuyor ki.İnsan elinden bırakamıyor bir türlü, sağ olun Ayşe hanım elinize yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Alisnur: Kitabı okuyup bitirebildin mi?
    Gulveren Bektaş:Sözlerine katılıyorum, Ayşe Kulin'in kitaplarını eline alan bırakamıyor...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.