Tayt kalıbı çıkarma ve dikme

 Tablo desenli kumaşlara bayılıyorum. Kumaş pazarında rastladığım bu desenli ve esnek kumaşa bayıldım. Hemen kızıma ve Zeynep'e birer tayt diktim. Kumaş parçam çok büyük olduğundan kendime de bir tane dikeceğim. Kızıma diktiğim taytlarda sorun yaşamıyorum evdeki taytlarını kalıp olarak kullanıyorum, sorun yaşamıyorum. Ama Zeynep için elimde olan Burda dergilerini aradım taradım çocuklara göre tayt kalıbı bulamadım. Arkadaşımdan kızının bir taytını istedim ve ondan kalıp çıkardım. Tayt kalıbını nasıl çıkardığımı ve dikişini anlatan fotoğraflar aşağıda yer almaktadır. Hadi buyrun pratik kalıp çıkarmaya:

 Taytın ön kısmının kalıbı için arka yüzleri birbirine bakacak şekilde katlayıp kalıp kağının üstünde koyup kenarlardan çizin.
 Taytın arka kısmının kalıbı için bu sefer de ön yüzler birbirine bakacak şekilde katlayıp yan bacak çizgisinden itibaren koyup çizin.
 Üstteki bu şekilde taytın bir bacağının açık halini görüyorsunuz.
 Tayt dikişine gelirsek: Kalıbımızı ön yüzleri birbirine bakan kumaşa koyarak, kesiyoruz. Elde ettiğimiz parçaların bacak içlerini dikiş makinanın esnek ayarında dikiyoruz, zikzak ile de kenarlarına sürfile yapıyoruz. İki bacaktan biri ters biri düz olarak çeviriyoruz. Ön yüzleri birbirine bakan bacakları iç içe sokup iğneliyoruz. Aynı şekilde dikip, zikzak ile sürfilelerini yapıyoruz. Beline lastik geçirmek için uygun boyutta tünel yapıp zikzak ile bitiriyoruz. Paçaları da zikzak ile çevirip taytımızı tamamlıyoruz.

17 yorum

  1. Yine bizler için çok faydalı postlarından biri daha..Ellerine sağlık, çok teşekkürler, evde en rahat ettiklerimden biriyle deneyeceğim hemen..

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı bir yayın olmş. bende böyle deniycem.sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  3. insan becerikli olunca herşeyin üstesinden geliyor ;)

    YanıtlaSil
  4. Elift:Ben de her zaman kalıbını beğendiğim tişört ve pantolonları böyle kalıp çıkararak kullanmayı seviyorum. Çünkü garanti oluyor:=)
    kendinemoda: yaptığın zaman paylaşırsan memnun olurum canım:=)Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. Bende bu şekilde dikiyorum inanılmaz pratik oluyor.İyi günlerde kullanın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Pink fashion: Teşekkürler canım, o biraz ilgiyle de alakalı, ilgi olunca daha da üstüne gidiyorsun. yaptıkların, olumlu sesler çıkartıyorsa daha da bir memnun olup üstüne gidiyorsun....Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  7. nuryyl:Teşekkürler canım, aklın yolu birdir :=)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel bi yöntem teşekkürler neclacımm ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık ...nasıl yapıldığını anlatmana da ayrıca teşekkür..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. çok profesyonel bir anlatım olmuş ellerine sağlık, üstelik sonuçta çok güzel güzel günlerde giy

    YanıtlaSil
  11. Ceyda Çiçek:Teşekkürler canım....
    mormenekşeler:Teşekkürler canım, ben bloglardan çok faydalanıyorum, birileri de benim yaptıklarından yararlanırsa ne mutlu bana....
    Sevda Ünlü:Teşekkürler canım...
    ornitorenkhandmade:Teşekkürler canım:=) Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  12. insanlara faydalı olmak güzel şey..teşekkürler..

    YanıtlaSil
  13. çok beğendim anlatımınızı ben de kızıma tayt aramıyacağım artık ,sayenizde kendim dikeceğim..çok çok teşekkürler..sevgilier

    YanıtlaSil
  14. Yanıtlar
    1. Profesyonelim demedim ki!

      Sil
    2. Necla Hanım Birkaç Kalıp İhtiyacım Var ve mümkünse size ulaşabileceğim bir irtibat numarası alabilirmiyim ? Bu arada 0539 244 04 52 bu numaradan bana ulaşabilirsiniz. Saygılar

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.